Jag målar, illustrerar, gör artwork för både tryck och digitala kanaler och älskar kreativa utmaningar!

Jag erbjuder mina tjänster som:

skull.jpg

KONSTNÄR

Min ateljé ligger på Östermalm i Stockholm och där målar jag så ofta jag kan eller utomhus någonstans om uppdraget kräver så. Olja, akvarell, kol, kritor, akryl och koppartryck är de tekniker jag använder mig av. Sakta men säkert arbetar jag just nu ihop verk till en ny utställning. 2021/22 är ett vagt mål att ha den klar.

Lido-Plage-Ronny-Bergfeldt-watercolor-illustration-1.jpg

ILLUSTRATÖR

 När jag inte illustrerar analogt (med t.ex. tusch eller akvarell) gör jag det digitalt (i Illustrator eller Photoshop) - beroende på projektets syfte och önskemål från kund. Jag tycker om att kombinera de bägge världarna – analogt & digitalt – då uppstår det ofta oefterhärmlig magi.

Kahlua-gift-pack.jpg

ART DIRECTOR

 Som art director jobbar jag dagligen i Adobe-programmen. I bagaget har jag många års erfarenhet av produktion och kan även snabbt visualisera koncept och idéer i skiss-stadiet för att sedan arbeta ut dem till färdigt artwork. Är ofta och gärna med på hela den resan.

Splash3.jpg

CLEAN EATING

En hälsosam portfolio med rena produkter

 

Sedan 2019 anlitas jag kontinuerligt som art director av Clean Eating och gör här allt ifrån att designa helfolieringar för bilar till att designa nya förpackningar. Clean Eatings portfolio växer så det knakar och nya produkter når snart butikshyllorna.

 

 
Clean-Eating-Ronny-Bergfeldt-3.jpg

FAZER

Lustfyllt manér för en hållbar framtid

 

Fazers skickliga och prisbelönta kockar och matinspiratörer (FCT - Fazer Culinary Team) har under mottot "Against Food Waste" dagligen, under flera år, jobbat med att klura ut sätt för att minimera matsvinnet. Jag är stolt över att få vara med på denna viktiga resa och titulerar mig här som illustratör och art director.

Artwork beställs löpande och används både för digitalt och tryck - bl a nu senast när deras kocklag var nere i Luxemburg (nov 2018) och tävlade i världsmästerskapen i matlagning. Mina illustrationer på rätterna, som bl a trycktes på brickunderlägget juryn hade framför sig medans de smakade (se nedan), måste ha gjort susen…

…för FCT vann Guldmedalj!!!

Stort grattis :-D

 

 
Fazer-Illustrationer-lång.jpg
Fazer-FCT-2018.jpg
Skärmavbild 2018-08-29 kl. 19.43.58.png
Fazer-1.jpg

KAHLÚA

Kaffelikörernas kaffelikör

 

För Kahlúa har jag gjort alla möjliga och omöjliga slags projekt genom åren – nu senast artworket för 2018 års “Day of the Dead”-kampanj!

Jag anlitas löpande både som idéspruta och kreatör och för att producera artwork för tryck och digitalt i globala kampanjer, designa neonskyltar och trycksaker för utsmyckning av barer med mycket mera.

En extraordinär grej – på en konferens nyligen målade jag porträtt av samtliga 40 deltagarna på plats, var och en för sig snabbt on the go - i kaffe och just flytande Kahlúa! Deltagarna reste efter konferensen hem till sina olika delar av världen, med varsitt litet unikt och kaffedoftande porträtt i handen och ett roligt minne för livet.

 

 
Kahlua-Key-visula-Day-of-the-dead-Ronny-Bergfeldt.jpg
Kahlua-Day-of-the-dead-illustrations-stickers-Ronny-Bergfeldt.jpg
Kahlua-Key-visulal-Day-of-the-dead-mood-image-Ronny-Bergfeldt.jpg
Kahlua-2.jpg
Neon-sign-Kahlua-Ronny-Bergfeldt.jpg
Painted-skulls.jpg

LIDO PLAGE

25 meter konst på franska rivieran

 

Lido Plage, en historisk restaurang som ligger på stranden vid Promenade des Anglais i Nice, Frankrike. Restaurangen har en utställningsyta som löper längst med promenaden och där ville man på något sätt berätta historien om Nice och dess kulturarv. Sagt och gjort. Efter många turer med mycket analogt och digitalt jobb så sitter där nu mitt 25 meter långa konstverk - ett collage gjort av handgjorda akvarell-illustrationer, vektorgrafik och fotografier. Detta projekt blev startskottet för vårt roliga samarbete. Sedan dess har jag även skapat mer konst invändigt, tagit fram nya personalkläder och i skrivande stund är vi i startgroparna för att sätta igång med ännu fler spännande projekt.

 

 
Lido-Plage-watercolor-artwork-by-Ronny-Bergfeldt.jpg
Lido-Plage-and-the-history-of-Nice-by-Ronny-Bergfeldt.jpg
Lido-Plage-3.jpg
Lido-Plage-2.jpg

MALIBU

En varm och strålande kund

 

Malibu - den karibiska kokosnötsromen - ÄR sommar. Solsken på flaska. Utifrån en färgstark designmanual arbetar jag fram nya roliga idéer och levererar sedan färdigt artwork för produktion. Material som används av marknader världen över. 

 

 
Malibu5.jpg
 
Gulbeta.png

DOKTOR MAT

Stockholms nyttigaste take-away och lunchrestaurang

På Tegnérgatan 7 i Stockholm ligger en relativt ny men omåttligt populär lunchrestaurang som heter Doktor Mat. De serverar god och nyttig mat och bara konceptet i sig är en framgångssaga som ligger helt rätt i tiden och nyligen slog Doktor Mat upp portarna till sin andra restaurang - på absolut bästa plats i NK saluhall! Grattis NK!

Jag anlitas löpande som art director och illustratör.

 
Rödbeta.png

 

Ronny-Bergfeldt-Doktor-Mat.jpg

PRIMADOG

Uppkäftig marknadsföring

 

PrimaDog är en uppstickare på den svenska fodermarknaden som satsar på annorlunda och spännande marknadsföring. Jag anlitas som art director och kreativ idéspruta och gör allt ifrån att layouta tidningsannonser till att skriva reklamfilmsmanus till att producera bildmaterial för en mängd olika kanaler.

 

 
PrimaDog1.jpg
PrimaDog2.jpg
PrimaDog3.jpg

LEJON

Ett Lejon i branschen

 

Lejon Media-Gruppen är en mediaproduktionsbyrå i Stockholm, med Bingo Rimér i spetsen, som tar fram innehåll åt sina kunder för alla moderna plattformar. Jag samarbetar med dem i flera projekt och bär då titlarna idéspruta, kreatör och art director.

 

 

PETTER

Konst för en multikonstnär

 

Petter Askergren anlitar mig för diverse konst och bild-projekt. T.ex. har jag gjort ett life size-porträtt av honom i olja, oljemålning för hans restaurang Käk, illustrationer, retuschjobb och logotyper. Petter som är en rutinerad artist är även utbildad sommelier och har många egna viner i sin portfölj. Kul grej - etiketten på hans exklusiva Barolo-vin har han och jag målat tillsammans i akvarell.

 

 

Konst för välgörenhet

Konstnär när konst har behövts som mest

 

Jag var med i Musikhjälpen 2015 och 2016 och målade av programledare samt minuter-snabba målningar på artister medans de uppträdde - live i direktsänd TV. Alla målningar signerades av mig samt respektive artist och auktionerades sedan ut för respektive års välgörenhet.

Under den historiska jättekonserten “Hela Sverige skramlar” i Globen i Stockholm 2015 där 42 (!) olika artister uppträdde på scen en efter en stod jag strax framför scenen och målade snabbt av samtliga framträdanden under 4 timmar. Alla de 42st 5-minutersmålningarna signerades av mig samt respektive artist och såldes sedan i förmån för flyktingkrisen.

2014 blev kontaktad av en rektor från Utah, USA, som följer mig på Instagram och frågade om jag hade lust att hjälpa henna med en grej. Hon undervisar i en musikskola där eleverna kommer från fattiga förhållanden och inte har råd med egna instrument. Hon hade därför skapat ett projekt “The Artful Orchestra” där de samlar in trasiga instrument och låter utvalda konstnärer göra konstverk av dem. Jag tackade ja och var för övrigt den enda internationella konstnären. Jag fick en trasig fiol skickad till mig och fick fria händer. Jag målade en ännu mer trasig fiol samt en fågel som tittade ut ur "hålet". På så sätt tyckte jag att fiolen fick nytt liv och kunde fortsätta skapa vacker musik, via den lilla bofinken. Projektet blev en, t o m TV-uppmärksammad, succé och efter budgivning via en auktions-sajt så såldes alla instrument till olika hörn i världen, min fiol hamnade i Australien. Alla pengar gick oavkortat till nya instrument till barnen.

Sammanlagt har mina ovan åtaganden resulterat i ca 150 000 kr som gått till olika former av välgörenhet. Nedan bilder från de olika projekten:

 

 

Ronny-Bergfeldt-Hela-Sverige-skramlar.jpg

ARTFUL-3371.jpg

Galleri

utvalda illustrationer, artwork och konstverk

 

Kunder och samarbetspartners: